Gevaarlijke stof lekt bij Avebe in Foxhol

Foxhol- Bij Avebe aan de Avebe-weg  in Foxhol is in de nacht van Dinsdag op Woensdag een tank met daarin propyleenoxide ( een gevaarlijke stof wat irriterend is voor de ogen, huid en de ademhaling) gaan lekken.  De brandweer die om 3:38 werd opgepiept was snel ter plaatse. De BHV van Avebe had bij aankomst van de brandweer het gebouw al ontruimd en de lekkage gestopt. Er was geen concentratie van propyleenoxide buiten het pand. Na overleg is de brandweer een uur later met speciale chemiepakken naar binnen gegaan om metingen te doen. Bij die metingen werd bekend dat de stof al dus danig afgenomen was dat er geen gevaar meer was. Na ongeveer 2 uur keerde de brandweer terug naar de kazerne. Bij deze incident zijn geen slachtoffers gevallen. Het bedrijf zal onderzoek doen na de oorzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !