Bbq- weer , bbq wel veilig!

Deze week wordt het weer mooi weer, Maar hoe ga je nu veilig Barbecueën? BRON

Bij Houtskool:

– Gebruik houtskool of briketten als brandstof. Briketten zijn veiliger omdat ze geen vonken veroorzaken. Bovendien branden ze langer en gelijkmatiger.-

– Gebruik bij het aanmaken van de barbecue speciale aanmaakblokjes of vloeistof. Gebruik nooit benzine, petroleum of spiritus.

– Neem de tijd, reken op minstens een half uur. Zodra de kolen gloeien, dus niet meer vlammen, kunnen die spiesjes erop.

– Blaas niet in het vuur, gebruik een blaasbalg of waaier.

– Dek een nog brandende of smeulende barbecue na gebruik af met zand.

– Ga nooit met een brandende barbecue lopen.

Bij gas:

– Controleer de datum op de gasfles.

– Controleer de gasslang regelmatig op gaatjes (eventueel met een beetje zeepsop).

– Zet de gasfles rechtop naast de barbecue.

– Steek de barbecue aan op het moment dat u het gas opendraait.

En Elektrisch:

– Pas op voor regen. De combinatie water en elektriciteit zorgt voor kortsluiting.

– Zet een elektrische barbecue dus ook niet vlakbij een vijver of zwembad.

– Controleer het warmte-element regelmatig op roest en slijtage.

– Pas op voor struikelgevaar: leg het snoer plat op de grond en zo min mogelijk in de looproute.

Voorkom een brandweerinzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !