Opendag brandweer Hoogezand

Hoogezand Zaterdag 12 oktober 2013 organiseert de Brandweer Hoogezand-Sappemeer van 10 tot 16 uur een open dag bij de brandweerkazerne aan de Rembrandtlaan in Hoogezand. Het thema is “Brandveilig Leven”.

De opbrengst van de open dag gaat naar de Brandwondenstichting.

 Waarom een open dag? De brandweer wil het bewustzijn van inwoners vergroten over de eigen (brand)veiligheid in of rondom de eigen woning. Op de open dag is de aftrap met een bijzondere actie om meer rookmelders in huizen te krijgen. 40 rookmelders worden verloot en direct in de woningen van de winnaars geplaatst. Hiervoor zijn per ronde 5 teams beschikbaar die dit gaan doen. Daarnaast houdt de (jeugd) brandweer diverse demonstraties, zoals het blussen van een brand of een ongeval, om mensen kennis te laten maken met het werk van de brandweer. Op de aanwezige tribune kan het publiek deze demonstraties goed volgen. Ook is de brandweer altijd op zoek naar nieuwe parttime medewerkers en hoopt bezoekers via de open dag enthousiast te maken voor deze baan.

Wat is er te doen? Heel erg veel. Een opsomming: burgemeester Peter de Jonge en de regionaal brandweercommandant Erik van Zuidam openen om 10.00 uur de open dag. De nieuwe materiaalwagen zal hierin een hoofdrol spelen. De brandweer is aanwezig met het eigen materieel en bijzondere brandweervoertuigen én de historische voertuigen van de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen (HBVV). De brandweer, jeugdbrandweer en Duitse collega’s geven diverse keren een demonstratie (brand, hulpverlening, etc.) én bezoekers kunnen in een container ervaren hoe het is om door een ruimte met rook te lopen. Speciaal voor de kinderen is er een “Paspartout” voor € 5,00 te koop, waarbij ze vijf doe-activiteiten kunnen doen met een echt “Brandweerdiploma” als resultaat. En er is een ballonwedstrijd, met leuke prijzen. Er is een veiligheidsmarkt, waarbij bezoekers informatie kunnen krijgen. Ook worden daar éénmalig rookmelders voor maar  5,00 per stuk verkocht. Op het horecaplein kan men terecht voor een hapje en een drankje. RTV Noord en Radio Compagnie zenden de hele dag “live” uit met optredens van lokale en regionale artiesten.

BRON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !