Eigenaren halen kat uit de boom in Froombosch

Froombosch- Zaterdagmorgen om 10:29 werd de brandweer van Slochteren opgeroepen  voor een kat in de boom op de Langewijk te Froombosch. De alarmcentrale vond in eerste instantie de situatie niet ernstig genoeg dus gingen de eigenaren van het jonge katje zelf de 15 meter hoge boom in om het beest eruit te halen. Na de 2e keer bellen met meer informatie werd de brandweer toch opgepiept. Na 2 minuten was het totaal doorweekte katje eruit en kon de brandweer op de kazerne blijven.

Ook de internet krant: www.menterwolde.info  zag dit voorbij komen en maakte het volgende item:

Wat doe je als je 9 maanden jonge kat Coco hoog in een boom zit en te bang is om daaruit te komen. Dan bel je de brandweer. Henk Nieboer uit Froombosch overkwam dit zaterdagmorgen. De brandweer wilde niet komen, vertelt Nieboer. “Bij de alarmcentrale vertelden ze hem lacherig dat hij er zelf maar uit moest komen. Ze komen pas na 24 uur in actie.”Zolang wilde Nieboer niet wachten. Hij plaatste een trap tegen de stam van de circa 15 meter hoge boom. “Mijn vrouw wilde niet dat ik de boom in ging. De ladder was 5 meter. Ik ben via de takken naar boven geklauterd. Ik heb Coco bij zijn nekvel gepakt en ben zo naar beneden gegaan. Ik ben veilig beneden gekomen en Coco ook.” De kat heeft zaterdagmorgen zo’n 2 uur in de boom gezeten.

Een fotograaf van www.hsinactie.nl heeft het katje eruit gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !