Het verhaal van de slachtoffers na het ernstige ongeval in Sappemeer

Sappemeer- Zondagavond om 21:53 ging de pieper af voor een brand in Noordbroek, wij als journalisten gingen hier op af. Stefan Nieboer (17) ging samen met z’n vader Henk Nieboer (45) op de melding af. Op de Siepweg ging het mis. In de verte zagen we een oranje gloed van de mogelijke brand. Op de oranje gloed waren we gefocust, en niet op de weg. Na ongeveer al 2 minuten rond de 60 KM/ uur te hebben gereden kwam er een S-bocht. Deze bocht zagen we over het hoofd, en reden met een snelheid van  ongeveer 60 KM/ uur in een sloot. We kwamen tegen een slootwal tot stilstand. De auto zakte direct één meter het water in. De 17 jarige persjournalist wist zelf de auto uit te komen, maar zakte direct tot zijn knieën in de modder. De vader zat met z’n voet bekneld in de auto. We wisten zelf 112 te bellen, waarna een politie eenheid ter plaatse kwam. De 1e hulpverleners zagen ons bij aankomst bekneld zitten. Diverse brandweerwagens en ambulancewagens gingen 20 minuten na de 1e melding ook naar de Siepweg. Na ruim 1.5 uur waren we bevrijd, Stefan uit de modder getrokken en Henk uit het voertuig geknipt. Beide waren we zwaar onderkoeld. Gelukkig mochten we vijf uur later, nadat we het ziekenhuis binnenkwamen en diverse onderzoeken hadden gehad, het ziekenhuis zonder ernstige verwondingen verlaten. Dat we het kunnen navertellen komt door de gordel, aldus de politie. Onze andere fotograaf en eigenaar Wimken Hartman heeft samen met alle hulpverleners onze 2 levens gered. Hierbij bedanken we iedereen die ons geholpen heeft. Stefan Nieboer en Henk Nieboer zullen binnenkort weer actief zijn voor deze, en andere sites.

Op RTV Noord was gister een reportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !