Lokfietsen 18 keer gestolen in Hoogezand- Sappemeer

Hoogezand- De politie heeft de afgelopen twaalf maanden in de gemeente Hoogezand-Sappemeer 18 verdachten aangehouden die een lokfiets hebben gestolen.

De politie zet de lokfietsen neer op plekken waar naar verhouding de meeste fietsen worden gestolen. Het afgelopen jaar is dit succesvol geweest, gezien het aantal aanhoudingen. Het is ook reden om hier gewoon mee door te gaan. Zodat potentiële fietsdieven in deze gemeente weten dat de kans groot is dat ze worden opgepakt als ze een fiets stelen.

Lokmiddelen bij veelvoorkomende criminaliteit:

Geprepareerde goederen (ook wel lokmiddelen) kunnen worden ingezet als de politie informatie verzamelt over een vorm van veelvoorkomende criminaliteit. Op een bepaalde locatie is een trend zichtbaar in zeker crimineel gedrag. Na analyse van de informatie kan gekozen worden voor de inzet van lokmiddelen. Doel is door aanhouding(en) de trend te doorbreken.

Doe altijd aangifte:

De politie vraagt aan gedupeerden van fietsdiefstal om altijd aangifte te doen. Dat maakt trends beter inzichtelijk. Aangifte van fietsendiefstal kan in de meeste gevallen via internet.

Om de ±3 week werd er dus een lokfiets gestolen. Zet uw fiets altijd op slot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !