Grote ophef na schokkende foto’s van politie die emoe probeert te redden in Slochteren

Slochteren- Er is grote ophef ontstaan in de gemeente Slochteren na een Facebookpost.

”In landelijk gebied ontsnapt wel eens een dier. Je verwacht dan dat de politie zorgvuldig, deskundig en professioneel handelt.

Afgelopen week is tijdens een onweersbui – uit angst – een bekend prachtige Slochterse emoe uitgebroken. Dit is eerder gebeurd en ik heb het dier zonder schade voor het dier of omgeving eerder weten te vangen en had nu van de eigenaar ook de opdracht en het vertrouwen gekregen het dier terug te brengen.

Om kwart voor vier vanmiddag (10 juli) kwam de melding dat het dier vermoeid in een sloot zat. Het dier kon niet meer het talud opkomen en er was geen gevaar voor de verkeersveiligheid of omgeving. Hij kon de sloot immers niet meer uit. Mijn vrouw kwam samen met de politie ter plaatse en gaf aan dat ik onderweg was vanuit Groningen (25 km verderop, ritje van 25 minuten) om het dier te vangen. De gearriveerde dienders luisterden echter niet en gedroegen zich naar onze mening sensatiezuchtig en ongepast.

Spoedig stonden er 6 agenten bij de sloot waaronder twee leden van de ‘dierenpolitie’. Ze waren totaal onervaren en onprofessioneel. Uit wanhoop, om het dier te redden, heeft mijn vrouw hen verteld hoe het dier te behandelen omdat ze geenszins van plan waren te wachten. Wat er toen gebeurde kan naar mijn mening niet anders beschreven worden als ernstige dierenmishandeling en wellicht nog erger; ondeskundig, onprofessioneel en onzorgvuldig gedrag en handelen. De 5 mannen en één vrouw namen een strop en plaatsten deze om de hals van het doodsbange dier. Toen deze strop om de nek zat hebben ze het dier aan de hals (er hangt een lichaam aan vast van 80 kg, zie foto) het talud op proberen te trekken. Het dier is tijdens dit zinloze getrek aan een verschrikkelijke verstikkingsdood overleden. Continu werd aangegeven, door de eigenaar en omstanders, te stoppen en te wachten op mij, maar ze wilden er geen gehoor aan geven. Het dier heeft volgens omstanders tijdens zijn doodstrijd diverse signalen van overgave afgegeven.

Ik kwam precies 5 minuten te laat aan. Het dier was al ten gevolge van het zinloos geweld van de 6 agenten aan een verschrikkelijke verstikkingsdood overleden.

Er is geen reden gegeven waarom ze niet 5 minuten langer konden wachten en er is ook geen excuus aan de eigenaar of mij aangeboden. Er werd zelfs naar onze beleving spottend en kleinerend gedrag naar ons vertoond.

Het dier was geliefd op de kinderboerderij bij de camperplaats in Slochteren. Dit prachtige dier heeft daar zonder problemen 12 jaar geleefd en is vandaag door toedoen, van de hier afgebeelde dienders, op een verschrikkelijke wijze, verwijtbaar, om het leven gebracht.”

Tekst & foto’s : Paul de Vos.

Het bericht is inmiddels ruim 1800 2100 4400 keer gedeeld.

We hebben de politie om hun verhaal gevraagd. Volgens andere media heeft de politie gezegd dat het dier door de paniek is overleden en heeft de politie er alles aan gedaan om het dier te redden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !