Politie komt met persbericht na incident met emoe in Slochteren

Slochteren– Op vrijdagmiddag ontving de politie een melding van een loslopende emoe op de Slochterveldweg in Slochteren. Het dier zou voorbijgangers aanvallen. Agenten probeerden samen met de dierenpolitie het beest te vangen. De politie heeft een bewuste keuze gemaakt om het beest te vangen en niet af te schieten. Het beest raakte in de sloot. Bij de reddingsactie heeft de politie gebruik gemaakt van een vangstok en een deken. Echter begon het beest heftig te schoppen waardoor het de agenten niet lukte om het beest uit de sloot te halen. Na enige tijd werd het beest rustig en verslapte. Agenten kwamen erachter dat de emoe overleden was. Zij hebben hun uiterste best gedaan om de emoe te redden. De politie vindt het triest dat de emoe is overleden. De emoe is overgedragen aan de eigenaar.

Dit bericht volgt na de grote ophef over het optreden van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !