Omstanders en hulpdiensten redden leven van bejaard echtpaar in Hoogezand

Hoogezand- Door snel optreden van de politie en hulp van omstanders kon op zaterdagmiddag een echtpaar uit hun te water geraakte auto gehaald worden. De 73-jarige uit Groningen afkomstige bestuurder verklaarde zich niets te kunnen herinneren en vermoedelijk een blackout gehad te hebben. Samen met zijn 70-jarige vrouw moest hij met onbekend letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis. Twee agenten bevonden zich vlak bij de plaats van het ongeval aan de Gorecht-Oost toen ze plotseling een knal hoorden en twee bestelbusjes het water van het Kieldiep in zagen rijden. In een van de busjes zat de bestuurder en zijn passagier. In het andere voertuig zaten geen personen. De politie sprong samen met een omstander direct het ijskoude water in en het lukte hen om de bestuurder veilig aan wal te krijgen. Een aantal ondertussen gearriveerde als zwarte piet verkleede brandweermannen lukte het om samen met politie en omstanders de passagier hierna aan de kant te krijgen. Dankzij een prima samenwerking tussen enkele omstanders en hulpdiensten, de auto werd met sjorbanden via de trekhaak aan een boom vastgemaakt, kon worden voorkomen dat de auto van het stel onder water kwam te staan. Een getuige die achter het stel heeft gereden verklaarde dat de bestuurder door onbekende oorzaak begon te slingeren, een aantal geparkeerde auto’s heeft geraakt waarna hij uiteindelijk tegen een geparkeerde auto botste en deze het water in duwde.   De bestuurder, zijn vrouw en de omstander die te water is gegaan is slachtofferhulp aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !