Gemeente Hoogezand- Sappemeer geeft reactie: ”We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken”

HS- De gemeente Hoogezand- Sappemeer heeft na aanleiding van ons artikel over de gladheid in HS, een reactie gegeven.
Op onze Facebookpagina kwamen tientallen reacties binnen. De meeste reacties waren negatief: ‘ ‘Vind sowieso dat de gemeente weinig eraan doet, kijk waar de scholen staan. Hier komt nooit een zoutkorrel heen, kinderen vrij van school omdat de gemeente gewoon vertikt om elk hofje en straat te strooien. Als ze dit gewoon hadden gedaan van de week en met sneeuwschuivers de troep hadden opgeruimd  had je niet op straat hoeven schaatsen. Maar ach wie zijn wij…..”. Ook hebben enkele inwoners nog geen strooiwagen gezien. De Gemeente Hoogezand- Sappemeer kwam al snel met een reactie. ”Het is helaas niet mogelijk om op alle wensen en verzoeken om te strooien in te gaan.” zegt de gemeente. ”De strooiploegen werken met man en macht om de wegen goed begaanbaar te houden”. Ook zegt de gemeente dat de zogenoemde A wegen het meeste aandacht krijgen. A wegen zijn:
  • op hoofdontsluitingswegen;
  • bij busroutes;
  • op wegen langs water;
  • op belangrijke verplichte brom- en fietspaden behorend bij de hoofdstructuur.
Nadat de A- wegen goed berijdbaar zijn, worden de B wegen gedaan. Ook laat de gemeente in hun reactie weten dat ijzel moeilijk te bestrijden is. ”Gladheidbestrijding heeft pas echt zin als er op de wegen wordt gereden, zodat het zout/pekel zijn werk kan doen. Gezien de vele thuisblijvers/de weinige weggebruikers door vanwege de adviezen van het KNMI (code rood), heeft de gladheidsbestrijding niet overal het gewenste effect.”
De gemeente streeft erna dat binnen de bebouwde kom iedereen binnen 650 meter op een gestrooide weg kan komen. Ook wordt er op sommige plekken niet gestrooid, de gemeente geeft de volgende reden hiervoor: ”Door de vele thuisblijvers staan er veel geparkeerde auto’s langs de wegen, mede hierdoor levert strooien in de wijken grote kans op beschadiging van auto’s, strooivoertuigen en persoonlijk letsel. U begrijpt dat we dat graag zoveel mogelijk willen vermijden. Wij hopen op uw begrip en uw medewerking voor deze situatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Dit content is eigendom van HSinactie.nl !